Wat is eigenlijk SEO?
De populaire zoektocht naar de nummer 1 positie in Google kan, mits goed uitgevoerd, succesvol en verrassend goede resultaten opleveren. Want wie wil er nu niet op nummer 1 staan in Google met een relevante zoekopdracht. Dit levert u immers aanzienlijk meer clicks en dus potentiële klanten op, dan wanneer u niet goed vindbaar bent in Google. Hoe verder je naar beneden staat op de zoekpagina des te kleiner is de kans dat er mensen zijn die je site opmerken.
Aangezien 80% van de zoekopdrachten via google loopt is het interessant om de website optimalisatie daar op te richten. Andere zoekmachines zoals Yahoo of Bing zijn slechts goed voor enkele miljoenen zoekopdrachten per dag.
Waarom perse bovenaan in Google?
De voordelen van een toppositie in Google liggen voor de hand. De site is uiterst goed vindbaar waardoor er meer bezoekers zullen komen. Meer bezoekers betekend dat de kans veel groter is dat meer mensen uw content daadwerkelijk zullen lezen. Daarmee wordt de kans groter dat er potentiele klanten zullen reageren. Wanneer het goede content is, zal de cyclus doorgaan. De voordelen van een toppositie zijn niet zo heel moeilijk te bepalen, maar een goede positie behalen des te moeilijker.
Veranderingen in SEO
Een aantal jaren geleden was SEO niets meer en niets minder dan simpelweg keywords en wat SEO trucs toevoegen aan de site.Dit heeft Google echter aan het denken gezet, waardoor je hier tegenwoordig niet ver meer mee komt. Het draait tegenwoordig meer om de content van de website. Die zal kwalitatief hoog moeten zijn, plus zal de aanwezige content gericht moeten zijn op het publiek wat op de website af komt. Dit vind ik persoonlijk een erg goede zet, want het zorgt ervoor dat de informatie verbeterd wordt en de content, van websites waarop gezocht wordt, daadwerkelijk overeenkomt.
Wat kunnen wij in deze betekenen?
De conclusie uit dit verhaal is, dat de technische aspecten van het SEO goed moeten samenwerken met de opmaak en de kwaliteit van de aangeleverde teksten.
Wij zullen dan ook, waar nodig, de door u aangeleverde tekst zo modificeren dat het mooi aansluit bij de backend van de website.Ook melden we uw website aan bij Google, zodat de site sneller wordt geïndexeerd dan wanneer je hem niet aanmeld en wacht op de spiders en bots die structureel heel het web afstruinen naar nieuwe sites. Tevens zorgen we dat er een sitemap aanwezig zal zijn op de server. Dit is een soort plattegrond van de website, die ervoor zorgt dat alle pagina’s worden meegenomen in de indexering. En dat draagt weer bij aan een goede vindbaarheid in Google, Bing, of Yahoo!